Tsephel Tenzin je ostvario impresivan uspjeh na svom debiju na regionalnom takmičenju Joss NE 9-Ball Tour, osiguravši svoju prvu pobjedu na prestižnom događaju održanom u Winnipesaukee Bar & Billiards u Laconiji, New Hampshire. Odlazak na regionalni turnir je značajan korak za svakog igrača, posebno kada je riječ o suočavanju sa konkurencijom na višem nivou. Na takvim događajima, ciljevi igrača mogu varirati – neki se nadaju pobjedi u jednoj ili dvije utakmice, dok drugi žele ući u finalni dan ili barem osigurati novčanu nagradu. Međutim, za Tenzina, ovaj turnir je bio nešto više – on je postavio svoje ciljeve visoko i na kraju ih nadmašio.

Tenzin i njegov prijatelj i partner iz rodnog grada, DJ Hopkins, zajedno su se uputili iz Keenea, NH, na 90-minutno putovanje do Laconije, odlučni da iskušaju svoju sreću na prvom zaustavljanju Joss Toura. Ovo je bio prvi put da se ovaj turnir održava u Winnipesaukee Bar & Billiards, a i Tenzin i Hopkins su se tek nedavno vratili igri nakon pauze.

Tokom prvog dana turnira, Tenzin je ostao neporažen s pobjedama nad igračima kao što su Dan Sharlow, Dave Powis i Geoff James. Slično tome, Hopkins je imao uspješan dan, pobijedivši Jeffa Dunna, Brandona Butlera i Douga Masiera. Na kraju subotnjeg dana, Tenzin i Hopkins su se našli među posljednjim igračima na pobjedničkoj strani zajedno sa Scottom Haskellom i Daveom Hallom.

Nedjelja je donijela intenzivne mečeve, počevši s Hallovom dominantnom pobjedom 9-1 nad Haskellom. U isto vrijeme, Hopkins je uspio ostvariti tijesnu pobjedu “na hillu” protiv Tenzina. Hopkins je potom preuzeo “hot seat” nakon još jedne teške pobjede na hill-hill protiv Halla.

Tenzin se nije predavao. Na lijevoj strani ždrijeba, brzo je ostvario tri uzastopne pobjede nad Beau Powersom, Bobom Madenjianom i ponovo Daveom Hallom. U finalu je došlo do dugo očekivanog okršaja između dva prijatelja, Tenzina i Hopkinsa, sada već osiguravši najveći dio nagrade. Međutim, borba je bila više od novca – radilo se o ponosu i prijateljskom rivalstvu. Tenzin je pokazao svoju snagu i iskustvo, brzo je odnio prvu seriju s rezultatom 9-2, a zatim pobijedio i u napetoj drugoj seriji rezultatom 7-5, osiguravši svoju prvu pobjedu na Joss NE 9-Ball Touru.

Pročitajte  Rodrijeva povreda stvara izazove u veznom redu Man Cityja

Turnir je također uključivao i “drugu šansu” u nedjelju, gdje je Geoff James uspio zadržati kasni nalet Jeffa Dunna i pobijediti ga u tijesnom “hill-hill” meču u drugom setu, osiguravši pobjedu na tom takmičenju.

Nakon ovog uzbudljivog događaja, Mike Zuglan najavio je drugo zaustavljanje Joss Toura, koje će se održati ovog vikenda u Yale Billiards u Wallingfordu, Connecticut.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime