World Games 2024: Carlo Biado ostaje bez trona, završava četvrti

Svjetske igre u Birminghamu, Alabama, donijele su teške trenutke za reprezentaciju Filipina, a najviše za proslavljenog bilijaristu Carla Biada. Nakon uspjeha na US Openu 2021. godine, Biado je pokušao ponoviti svoju dominaciju, ali je ovaj put posustao u polufinalu muške bilijarske discipline.

U nedjeljno jutro po filipinskom vremenu, u Sheraton Ballroom Hotelu, Biado se suočio sa žestokim protivnikom, Nijemcem Joshuom Fillerom. Meč je bio napet od početka, ali je Biado zaostajao 4-5. Ipak, pokazao je svoje iskustvo i uzeo dva uzastopna frejma, preokrenuvši rezultat na 6-5.

Filler, mladi talent iz Njemačke, nije dozvolio da se Biadova prednost dugo zadrži. Nakon što je osvojio pet uzastopnih frejmova, povećao je svoje vodstvo na 10-6. Biado je pokušao smanjiti razliku i uspio je doći do 8-10, ali je Filler zatvorio meč i time detronizovao Filipinca.

Borba za bronzu
Iako je izgubio priliku da brani titulu, Biado je imao šansu da osvoji bronzanu medalju. U borbi za treće mjesto suočio se sa starim rivalom, Singapurcem Aloysiusom Yappom, koji je bio viceprvak na US Openu. U izjednačenom meču, pri rezultatu 6-6, Yapp je preuzeo inicijativu i serijom poena završio meč sa 11-8, osiguravši sebi bronzu, dok je Biado ostao praznih ruku.

Ostali nastupi Filipinskog tima
U međuvremenu, u Railroad Parku, Fer Casares i Kim Mangrobang također su imali izazovan dan. Casares je završio trku u individualnom duatlonu na 14. mjestu, nakon impresivne vožnje bicikla i druge trkačke dionice. Iako je bio u zaostatku nakon prve dionice, njegov sjajan nastup u završnoj fazi gotovo ga je doveo do top 10 plasmana.

Kim Mangrobang, s druge strane, doživjela je najteži udarac. Ona je, zajedno s još 12 takmičarki, diskvalifikovana zbog kršenja pravila u individualnoj trci žena. Diskvalifikacija je bila veliki udarac za filipinski tim, ali Mangrobang i Casares će imati priliku da isprave utisak kada se budu takmičili u mješovitoj timskoj štafeti 18. jula.

Pročitajte  Tsephel Tenzin osvaja Joss NE 9-Ball Tour - Prvi uspjeh

Zaključak
Svjetske igre ove godine nisu bile ljubazne prema Filipincima, ali tim još ima šansu da popravi utisak u preostalim disciplinama. Carlo Biado, iako je izgubio priliku da ponovi prošli uspjeh, i dalje ostaje jedan od najjačih igrača na svjetskoj bilijarskoj sceni, a njegov povratak u vrh je pitanje vremena.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime