Lando Norris trijumfuje u Singapuru: Reakcije s društvenih mreža

Singapurski Grand Prix pružio je fanovima Formule 1 nevjerovatno uzbuđenje, a Lando Norris iz McLarena zabilježio je spektakularnu pobjedu koja je učvrstila poziciju tima u borbi za konstruktorsku titulu. Njegov timski kolega, Oscar Piastri, također je briljirao završivši na trećem mjestu, osiguravši McLarenu vrijedne bodove. Ova utrka nije bila samo priča o brzini i vještini, već i o emotivnim trenucima na stazi i izvan nje, s mnogim slavnim ličnostima koje su pratile akciju na Marina Bay Circuitu.

Voda – najvažniji saveznik nakon utrke

Utrka u Singapuru je poznata po fizičkim izazovima koje postavlja pred vozače. Intenzivna vrućina i visoka vlažnost prisiljavaju ih da tokom utrke izgube i do pet kilograma tjelesne težine. Nakon trke, Norris je brzo posegnuo za vodom kako bi se rehidrirao, no njegov način nije prošao nezapaženo. Mnogi stručnjaci bi ipak preporučili postepeniji način nadoknade tečnosti.

Fanovi vole McLaren

McLarenov tim, predvođen Norrisom i Piastrijem, postaje sve popularniji među ljubiteljima Formule 1. Njihov agresivni stil vožnje donosi uzbuđenje koje navijači cijene, a podrška raste sa svakom utrkom. Ovaj vikend je pokazao i kako ljubav prema timu dolazi iz svih kutaka paddocka. Čak je i šef Ferrari tima, Fred Vasseur, nosio narandžasti dres McLarena, što je izazvalo brojne komentare na društvenim mrežama.

Verstappen u nevjerici

Post-utrka soba za hlađenje postala je obavezna tačka gledanja za ljubitelje F1, jer pruža vozačima priliku da pogledaju najzanimljivije trenutke s utrke prije nego što izađu na podij. Max Verstappen i Oscar Piastri nisu mogli sakriti svoje šokirane reakcije kada su vidjeli Norrisovu blisku situaciju na stazi. Iako ovaj trenutak nije utjecao na konačan ishod utrke, sigurno je izazvao šok kod mnogih gledalaca – uključujući i samog Verstappena.

Pročitajte  Rivalstvo Arsenala i Manchester Cityja: Nova Era u Premier League

Stari prijatelji – Ricciardo i Verstappen

Iako su karijere Maxa Verstappena i Daniela Ricciarda krenule različitim putem, njihovo prijateljstvo ostalo je snažno. Povratkom Ricciarda na stazu u timu Red Bullove sestrinske ekipe, imali su priliku provoditi više vremena zajedno. U Singapuru, Ricciardo je svojom najbržom krugom možda spriječio Norrisa da osvoji dodatni bod, a Verstappen je na radiju zahvalio svom starom prijatelju. Da li će ovaj bod biti ključan u borbi za šampionat, ostaje da se vidi.

Posebni gledalac na stazi

Jedan od najsmješnijih trenutaka vikenda dogodio se kada je monitor gušter, inače zaštićena vrsta u Singapuru, odlučio napraviti vlastiti krug po stazi. Vozači su ga s poštovanjem zaobišli, no maršali su imali teži zadatak – pokušavajući uhvatiti brzog guštera, što je izazvalo brojne smiješne reakcije na društvenim mrežama. U sportu gdje brzina dominira, ovaj neobični posjetitelj dokazao je da i gušteri mogu biti brzi.

Slavne ličnosti na stazi

Osim trkačkih uzbuđenja, Singapur je privukao i brojne slavne ličnosti. Kylie Minogue imala je čast mahnuti kockastom zastavicom, dok je pop rock grupa The Corrs uručila nagradu Norrisu za pole position. Ovaj događaj je bio pun glamura, a društvene mreže bile su preplavljene objavama slavnih koji su došli podržati svoje favorite. Singapur je još jednom pokazao kako je F1 više od utrka – to je spektakl koji spaja sport, zabavu i emocije.

Da li je ovo kraj za Ricciarda?

Jedna od najvećih tema ovog vikenda bili su glasovi da Daniel Ricciardo možda završava svoju karijeru u Formuli 1. Nakon utrke, australski vozač nije mogao sakriti svoje emocije, te je dao naslutiti da bi ovo mogla biti njegova posljednja utrka. Ricciardo je ostavio neizbrisiv trag u sportu s osam pobjeda, 32 podija i bezbroj nezaboravnih trenutaka, uključujući i poznati ‘shoey’ slavlje. Ako ovo zaista bude kraj, navijači će ga sigurno pamtiti po njegovoj hrabrosti, smijehu i spektakularnim potezima.

Pročitajte  Carlos Alcaraz šali se na račun glumačkih vještina nakon Laver Cup trijumfa

Singapurski Grand Prix 2024. će ostati upamćen ne samo po Norrisu i McLarenu, već i po emotivnim momentima, slavnim licima i neizvjesnosti koja okružuje budućnost nekih vozača. Sezona se približava kraju, a utrke postaju sve napetije – i ko zna šta nas čeka u Abu Dhabiju!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime